Vardagsyoga

Häromdagen fick jag vardagsinspiration till filosofiskt tema på yogan genom en underbar kompis! Hon vet inte om att hon inspirerat mig, men nu så tror jag hon fattar.

Tack snälla du för att jag får vara din vän och höra dina kloka synpunkter! Här kommer historien:

Nyligen träffade jag en god vän som jag inte sett på ett tag. Hon och hennes man har separerat, de har sålt huset i den gulliga lilla byn och flyttat in i var sin lägenhet i en förort. Barnen hade de varannan vecka. Hon saknar det gamla livet även om hon vet att det inte hade varit bra och det ju var därför de hade separerat. Det fick mig att tänka på hur lätt det är att längta till något odefinierbart som tycks vara bättre än det vi har nu. Och visst kan vardagen vara påfrestande med all sin logistik, alla beslut, allt ansvar, känslan av att inte hinna med…Det är så lätt att fastna i det negativa som gör oss trötta.

Jag tror att den här känslan av att ”inte riktigt vara där man vill vara just nu”, eller att inte ha allt man behöver för att kunna vara riktigt nöjd, är rätt vanlig bland oss människor. Ju mer vi tänker på något, desto mer energi riktas dit.

Och det som får energi växer sig större. Så vad är det då vi ger energi i sådana situationer? Hur talar vi till oss själva? Min vän berättade att hon själv kommit på en sak: i stället för att gå ur sängen på morgonen med den vanliga tanken hon brukade ha: ”Jag vill inte ha det så här”, nu hade bytt ut den mot: ”Undrar vad jag kommer att lära mig idag”?

Hon bytte alltså ut sin problem-inriktade fokus mot en mer öppen attityd, mer nyfiken.

Är det inte genialt?!

Om vi lägger lite mer energi på att lägga märke till det mer subtila, det som också är sant, de lågmälda vardagsmiraklen, mår vi ofta bättre och får mer energi på köpet.

Så vad är det som får uppmärksamhet?

Hur kan du skapa utrymma i din vardag för de små lågmälda miraklen?

 

Filed under Blog

Pilates, yoga- och meditationslärare i Falsterbo med djup kunskap om kroppens biomekanik och insikt om människans behov av att förstå sig själv. Kristina håller klasser, workshops, retreats och föredrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.