När allt inte går som du tänkt

Inom loppet av bara ett par dagar har två personer som ligger mig varmt om hjärtat uttryckt frustration över att vissa saker inte gått riktigt så bra som de tänkt. De tycker inte att de levererat som de borde, är missnöjda med sin prestation eller hur de hanterade en situation. Oh boy, vem inte känna igen sig i detta!?

Tankarna som snurrar där inne i huvudet påverkar hur vi känner oss, vi blir lite tyngre, lite tröttare, nästan lite eländiga. Vår inre röst pratar på och påminner oss noggrant om vad som inte gick så bra, och lyckas på något vis få oss att glömma bort allt det som faktiskt var bra, det som funkade. Allt det där andra som också är sant bara försvinner…

Jag vet själv hur det känns när det inre landskapet är så där grått och trist. Jag vet också att den där inre kritikern är onyanserad och onödigt orättvis.

Om man dessutom känner sig nedtagen, kan man lätt misstolka det hela och låta händelsen eller situationen få ett oproportionerligt stort fokus och vikt, när det kanske bara är vila som behövs. Vi blandar ihop trött och ledsen. Då är det lätt att tala till sig själv både onyanserat och orättvist.

Fråga dig själv: Skulle jag använda den tonen till någon annan? Förmodligen inte. Och förresten, hur vet du att rösten har rätt? Den jagar upp sig själv och gör precis som vi när vi blir arga eller rädda – gasar på och säger sådant man sedan kan ångra.

1a_storweb
Se gärna det som kan förbättras, men påminn dig själv också om allt som gått bra, alla gånger du låtit din inre styrka och lugn fått hålla dig i handen genom livets olika situationer. Lita på dig själv. Kom i håg din egen inneboende förmåga att tycka om och acceptera dig själv precis som du är. Du är värd det. Livet är värt det.

Skapa lite utrymme och tid att stärka allt det som är ljust och vackert i dig. Gör mer av sådant du tycker om och vet att du mår bra av. Berätta för någon att du älskar dem. Berätta för dig själv att du gör så gott du kan. Att du är värd din egen kärlek.

Det är helt normalt att vara ledsen ibland, och glöm inte att det är precis likadant för alla andra. Det är jobbigt ibland, den upplevelsen delar vi som människor.

Å andra sidan vet du aldrig hur nära målet du är.

Filed under Blog

Pilates, yoga- och meditationslärare i Falsterbo med djup kunskap om kroppens biomekanik och insikt om människans behov av att förstå sig själv. Kristina håller klasser, workshops, retreats och föredrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.