Härliga rödbetsbiffar

Ta vara på renset från din juice och gör rödbetsbiffar

Genom att använda renset från din råsaftsjuice kan du laga till smarriga rödbetsbiffar.
Rödbeta ökar syreupptagningen till blodet och är riktigt stärkande! I dag skall min 16 årige son Alexander springa orientering hela dagen med skolan och det inspirerande mig att göra naturens egen sportdryck!

5a_web

Rödbeta ökar syreupptagningen till blodet och är riktigt stärkande! Men man får inte dricka för fort för då är det lätt att må illa. Rödbeta, morot, äpple, citron och ingefära blev morgonens startklocka för kroppens celler. Råsaftscentrifugen väsnas en hel del, men det går fort!

Morgonens rens från rödbets/morots/äpple/ingefära och citronjuice blev sedan goda veganbiffar!

Jag blandade i en massa färska örter (gräslök, persilja, timjan, olika sorters basilika, rosmarin och oregano). Det behöver man ju inte, men när man bara kan gå ut och plocka öser jag liksom på! Sedan lade jag i vitlök, salt, vitpeppar och Teff – ett afrikanskt sädesslag.

Jag tog 1 dl torr vikt av Teff som jag kokade i 2 dl vatten och la sedan i alltihop för att få biffarna att hålla ihop. För den som tål nötter blir det gott att lägga i 1- 1 1/2 dl mixade, rostade hasselnötter, vilket också ökar proteinhalten i biffarna. Jag stekte dem i kokosolja.

Servera med ruccola och strö över lite rostade, hackade hasselnötter om du vill.

Tillbehör:
Basmatiris. Små gourmet-linser som jag bara pimpade med lite hot sweet chili från min asiatiska butik. Dekoren är egen basilika + blommorna samt blad av grekisk basilika.

Tomatröra:
Våra tomater är jättesöta och goda, men faller av buskarna nu och spricker. Därför hettade jag upp dem i olivolja, sedan smaksatte jag med lite havssalt, en skvätt färskpressad apelsinjuice och färsk oregano.

Smaklig spis!

 

Våra goda tomater, egenodlade tomater, babytomater, egen odling,  recept tomatröra

Våra goda tomater

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.