Om att åka på tyst retreat

I dag och fem dagar framåt tystnar det yttre bruset för min del. Jag reser till England för att delta i en tyst retreat med en av de stora andliga lärarna i världen – Adyashanti.

Vi är många från hela världen, nästan 400 personer, som samlas på Woldingham School i det böljande engelska landskapet med intentionen att röra oss mot ett andligt uppvaknande.

Jag tar en paus och vänder mig åt det håll och till den plats inombords dit intellektet inte kan nå eller förstå. Där tankarna och frågorna liksom löses upp i ett skimmer.
Ett evigt universum av oändlig space och tystad väntar på att jag skall komma hem.

Vi tror att vi skapar stillhet genom t ex yoga eller meditation, men det är tvärtom!
Vi blir bara påminda om den stillhet vi redan har inombords och återknyter kontakten med det vi redan vet. Än en gång upp för oss att vi bara hittar tillbaks till det som aldrig förvunnit, det inom oss som bar väntar på att vi skall komma hem.

Jag är nog aldrig så närvarande som under dessa dagar i tystad. Det är som om sinnena skärps. Jag får fler kanaler och tillgång till en annan sorts intelligens än det vi vanligtvis förknippar med tänkandets intelligens. I all denna tystnad stiger något annat upp.

Ett varsevarande som alltid är vaket. En oändlig inre space som utgör en stadig bakgrund till alla mina sinnens aktiviteter. Bilder stiger upp och…ord formas till dikter. Jag blir poetisk. Jag känner mig mer humoristisk och energisk. Jag blir helt enkelt mer av mig själv.

Och varför skulle jag hålla tillbaka min personlighet?

 

Filed under Blog

Pilates, yoga- och meditationslärare i Falsterbo med djup kunskap om kroppens biomekanik och insikt om människans behov av att förstå sig själv. Kristina håller klasser, workshops, retreats och föredrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.