Yoga

De flesta associerar nog yoga med ett antal mer eller mindre fysiskt krävande övningar, men yoga är inte bara en fantastisk träningsform som gör oss starkare och smidigare, utan även en inre resa som med ödmjukhet, andetaget och flow öppnar hjärtat och hjälper oss lyssna inåt.

Yoga är en av de äldsta läror och träningsmetoder som fokuserar på hela människan – kroppen, själen och anden – och hennes harmoni och helhet.

Yogan är ett tillstånd som förenar kropp, ande och själ. När vi uppnår tillståndet yoga är själen full av frid och medvetande; man är uppfylld av en känsla av sammanhang och lycka.

Begreppet yoga innefattar olika ämnesområden som leder till att vi kan uppnå detta tillstånd av inre frid. Där finns den fysiska träningen, kroppsställningar som vi kallar asanor, kontrollen av andningen (pranayama), meditation, sång, läsning av gamla skrifter…för att nämna några. Efter våra egna förutsättningar kan tyngdpunkten läggas på olika ställen. Alla vägar leder dock mot ett och samma mål: frihet.

Vad yoga betyder för mig
För mig är yoga lugn, harmoni, styrka och klarhet. Yoga gör min kropp stark, smidig och fri. Den är som en inre trädgårdsmästare som rensar bort ogräset i mitt sinne. Den håller rent och hjälper mig upptäcka nya ”plantor”, små positiva frön av klar insikt som kan växa sig starka och livskraftiga. Yogan lyfter mig och ger perspektiv. Den hjälper mig att fokusera och prioritera det som är viktigt just nu. Jag känner mig mer tillfreds med min tillvaro här och nu och fokuserar mer på det ja har snarare än det jag saknar. Tankarna blir tydligare och jag känner mig mer harmonisk och lycklig.

Virya Yoga
Jag är utbildad Virya yogalärare genom Nordiska Yogainstitutet och låter mig gärna inspireras av denna dynamiska och lekfulla yogaform med stort fokus på biomekanik. Övningarna anpassas till den enskildes behov och förutsättningar.

Virya betyder på sanskrit: entusiasm, energi eller, kraft, och tanken med viryayoga är att den just ska ge dig kraft och energi. Entusiasm, syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till experimentlusta och till att ge sig ut på upptäcksfärd i kroppens och sinnets landskap.

Förfrågan och bokning: Använd kontaktformuläret under fliken Kontakt eller via mail till kristina@kristinadurr.se

1 Comment

  1. Hej! Det här är en kommentar.
    Gör så här om du vill radera en kommentar, logga in och visa kommentarerna till inlägget. Där kan du välja om du vill redigera eller radera dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.