Det är något alldeles särskilt med hösten

Moder Jord ger så mycket. Ändå glömmer vi att säga tack till henne. Jag tycker det är viktigt att vi påminner oss om allt fantastiskt hon erbjuder och behandlar henne med den kärlek och respekt vi får genom marken vi går på, solen, regnet, vinden och skörden och allt annat.

Så mycket vi har att vara tacksamma för.

Jag fick höra att löven på träden blir gula och röda på hösten eftersom trädet drar tillbaka klorofyllet in till stammen. På det viset tar trädet tillvara på näringen så att det kan komma igen i full blom igen till våren, och genom detta glädja både djur och människor. När trädet tagit tillvara på energin kan det släppa löven som sedan blir mylla och ny jord.

Precis så känns det för mig nu efter några dagar i tystnad. Jag har samlat energi genom att dra tillbaka kraft och näring tillbaka in, så att jag kan blomma igen och dessutom förhoppningsvis släppa ifrån mig små frön av näring som kan glädja andra. En sak jag har noterat att det är så många ord och uttryck för precis allt! Det pratas och pratas och orden bara väller iblnad fram som okontrollerade laviner!

Det inkluderar även mitt eget sinne och röst, men jag märker tydligt att det är en outsinlig ström av bokstavskombinationer som tränger i genom mina öron utifrån, från min egen familj, i affären, människor som samtalar på gatan, på kaféer, på bussen…

Det var så vilsamt att vara tyst! Men snart är jag väl ikapp världen och pratar på som bara den! Fast förhoppningsvis med en stor portion mindfulness som uppfattar nyanserna, när det börjar gå lite för fort.

Ta det lite lugnare. Varför så bråttom?

Är det alltid nödvändigt att prata? Eller kan det vara dags att lyssna, på ett annat sätt?

Filed under Blog

Pilates, yoga- och meditationslärare i Falsterbo med djup kunskap om kroppens biomekanik och insikt om människans behov av att förstå sig själv. Kristina håller klasser, workshops, retreats och föredrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.