Vad har gratis meditation med Trump att göra?

meditation-gor-mig-lugnare-och-jamnare-i-humoret-jag-ar-mindre-impulsiv-mer-intuitiv-och-litar-pa-livet-pa-ett-helt-annat-satt-an-tidigare

Tror du att Donald Trump värdesätter meditation som källa till att kunna ta bättre beslut, kommunicera tydligare, bryta dåliga vanor eller lättare hämta sig efter motgångar och besvikelser?

Nej, det tror inte jag heller. Men nu har han valts till president i USA och vi översköljs av budskap som handlar om individualism, att hålla om sitt, diskriminering och segregation.
Värden som räknas är kopplat till makt och vinst, bygga murar och hålla andra på armlängds avstånd, eller längre! Garden måste hållas högt!
Egot ropar JAG! JAG! JAG! och vill veta ”Vad får JAG ut av detta?
”Hur kan JAG vinna på det här?”
Vi dras in i en fålla där en uppdelning av VI och DOM börjar ta form.

Jag känner mig nedslagen och bedrövad över utvecklingen, även om jag vet att det inte gagnar mig att fastna i allt som går fel. Men jag är människa, och precis som du är jag tillåten att känna förtvivlan och låta mina känslor få leva runt inombords på ett inte så välregiserat vis innan jag samlar ihop mig och funderar på vad jag faktiskt kan göra!

Jag vill inte lägga mitt fokus på våra olikheter och vad som skiljer oss åt, istället vill jag påminna mig om allt vi har gemensamt. Våra gemensamma nämnare och likheter som människor hjälper oss inse att ingen av oss skonas från ett liv utan tyngre passager, besvikelser, oförutsedda prövningar och kontinuerlig förändring. Vi kommer alla att få möta såväl glädje som sorg, medgång och motgång i vårt liv. Detta förenar oss.

Leonard Cohen sjöng:
”Ring the bells that still can ring. Forget your perfect offering. There’s a crack in everything. That’s how the light gets in”.
Och nog är vi alla spruckna på något sätt, men är det inte genom sprickorna vi släpper in ljuset? Det är så ljuset kommer in, det är så vi växer. Är det inte våra sprickor som gör oss mest älskvärda?

390351_10150394947747826_1623617100_nVår djupaste längtan

Jag talar om den djupaste längtan som ett människohjärta bär på – vår lågmälda önskan om att allt skall gå oss väl. Någonstans inombords hoppas vi på att få möta värme och förståelse och få känna oss inkluderade. Vi hoppas på att kunna få ge och ta emot, få vara delaktiga, bli accepterade som vi är och bli betraktade med förlåtande ögon.
Det här delar vi.
Insikten om att vi är lika i vår önskan att känna oss lyckliga och tillfreds och finna mening hjälper oss förstå att vi också är lika i vår sårbarhet att utsättas för smärta, oförutsedda prövningar och kontinuerlig förändring. Det kan vara värt att komma ihåg att det är så här för alla. I vår oskuldsfulla önskan att vi skall möta vänlighet, välkomnande har vi en mötesplats.

Meditation gör oss lite större

Därför skulle jag vilja komma med en rörelse i motsatt riktning mot den som Donald Trump färdas i.  Så i stället för att fråga mig ”Vad kan jag få” tänker jag ”Vad kan jag ge”?
Jag bestämde jag mig för att erbjuda en gratis meditationsklass på tisdagar kl 17.30-18.45 i Höllviken. Temat för meditationen är att i det lilla kan jag ändå göra skillnad.

Den underbara och inspirerande historien som du kan läsa lite längre ner, och tanken på att ett meningsfullt liv bör innehålla något inslag av altruism för att man skall känna sig hel har fångat mig. Därför kommer jag att erbjuda gratis meditation varje tisdag året ut i Höllviken. Läs gärna mer om klassen i inlägget om meditation och meditation tisdagar.

Vädret skiftar på stranden

Flickan på stranden

Jag älskar historien om flickan som går på stranden efter stormen och försiktigt kastar tillbaka sjöstjärnor tillbaks i vattnet, en efter en.
En vresig gubbe kommer gående på stranden och stannar till när han får se flickan och frågar: ”Vad gör du? ” Flickan svarar: ”Jag kastar tillbaka sjöstjärnor i havet, vattnet är på väg ut och om jag inte slänger tillbaka dem i vattnet  kommer de att torka och dö.”
Mannen säger: ”Men inser du inte att det finns mil efter mil med strand och tusentals sjöstjärnor? Du kan inte gör någon skillnad för dem”.
Flickan lyssnade artigt men böjde sig ned och plockade upp ytterligare en sjöstjärna och kastade den i vågorna. ”Det gör skillnad den här sjöstjärnan”

Ett stort tack till Torgny Vikbladh som upplåter lokalen.

  • När: Tisdagar kl 17.30 – 18.45
  • Var: Höllviken
  • Pris: Gratis
  • Anmälan: http://www.yogainfo.se eller mejla mig på kristina@kristinadurr.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.