Mitt hjärta mjuknade och sinnet blev mer vaket och lyhört

Mitt hjärta mjuknade och sinnet blev mer vaket och lyhört.

I september förra året ledde jag en retreat på ett ganska ovanlig plats. Den kallas Hidden Paradise, och den är en magisk plats på så många sätt.
Bergen, dalen, månen, husen, miljön, tempot, sättet att leva, människorna…
Själv låg jag klarvaken de första två nätterna utan att veta varför, och jag var inte ensam! Men något öppnade sig också inombords.
Mitt hjärta mjuknade och mitt sinne blev mer vaket och lyhört.

Jag kände mig närmare jorden, livet och miraklet det är att få vara människa, mer medveten om livskraften som rör sig genom var och en av oss.
På Hidden Paradise lever man på ett helt annat sätt än det vi ofta är vana vid här hemma. Jag vågar påstå att alltför många av oss har vant sig vid ett liv med en aning för högt tempo, multitasking och uppkoppling 24/7.
Resultatet? Vi förlorar kontakten med oss själva.
Vi söker efter något som tycks fylla vårt inre tomrum, som vi tror behöver fyllas och missar det som verkligen betyder något för oss. Fastän vi längtar efter en djupare kontakt med oss själva och i våra nära relationer, är det inte alltid helt lätt.
Jag känner själv igen mig i detta.

Kroppens unika intelligens

Den goda nyheten är att vår kropp har en unik intelligens.
Ändå lever de flesta av oss sina liv från intellektet därför att det är det vi är vana vid och det som premieras.
Det är verkligen inte konstigt att vi tappar kontakten med kroppen och vår intuition.
Men vissa saker kan man inte förstå genom sitt intellekt. De måste upplevas, och det gör vi genom kroppen och de andra sinnena.
För att kunna göra det behöver vi pausa och ge oss själva en chans att vila i de tidlösa kvalitéerna som till exempel tålamod, generositet, empati, nyfikenhet, närvaro, glädje…
Det var just i denna känsla jag fann inspiration till min nästa retreat som tillägnas kvinnor.
Jag kommer att göra det tillsammans med Claudia Neubert som är en otroligt begåvad och intuitiv kvinna. Claudia Specialiserar sig på Deep healing and Holistic Bodyworks och bor alldeles intill Hidden Paradise.

Stanna upp och återknyt en djupare kontakt med dig själv

Under denna veckan får du möjlighet att stanna upp och återknyta en djupare kontakt med dig själv genom djup avslappning, meditation, skön yoga, medveten andning och rörelse.
I stället för att fastna i att vi aldrig riktigt räcker till fokuserar vi på tålamod, generositet och kärleksfull vänlighet mot oss själva och dem omkring oss.
Din tillit, medvetenhet och närvaro i din kropp blir mer tillgänglig för dig, dess subtila språk, med dina känslor och tankar blir mer tydligt. Och inte minst glädje!
Många upplever att de får nya insikter och verktyg för att leva sitt liv i linje med sin innersta längtan och sanning istället för andra människors förväntningar.
Det är ingen liten sak.

Om du känner att detta kan vara något för dig längtar jag efter att få höra från dig!

Filed under Blog

Pilates, yoga- och meditationslärare i Falsterbo med djup kunskap om kroppens biomekanik och insikt om människans behov av att förstå sig själv. Kristina håller klasser, workshops, retreats och föredrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.