Retreat med Björn Natthiko Lindeblad 3 mars 2018

Meditationsdag i Vellinge den 3 mars 2018

Tänk att få släppa vardagen och totalt fokusera på dig själv. Inte ditt yttre, utan ditt inre.

Den 3 mars 2018 erbjuder jag tillsammans med fantastiska Björn Natthiko Lindeblad
ännu en ny dagretreat fylld av meditation, skön yoga och djupavspänning.
Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.
Den här dagen kan du varsamt närma dig ditt inre universum och nosa på den levande stillhet du alltid bär med dig.

Björn är känd som finansvalpen som gav bort allt han ägde och blev buddistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992-2008. Han har undervisat i meditation i över 15 år i ett halvdussin länder. Själv säger han: – Natthiko var namnet jag fick när jag blev buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992. Jag återvände till Sverige och ett liv i byxor hösten 2008. Natthiko betyder ”Den som växer i visdom”. Det är fortfarande polstjärnan i mitt liv.

Om du vill höra hur Björn låter, hittar du honom  bland annat på SoundCloud (klicka på ordet SoundCloud, så kommer du rätt).

Jag, Kristina är utbildad yogalärare, pilatesinstruktör och idrottsmassör, med särskild kärlek för terapeutisk yoga. Jag har valt att fördjupa mig i anatomi, biomekanik, yoga som terapi, meditation, rehabyoga och smärtproblematik. Under åren har jag hunnit skaffa mig en rätt gedigen kunskap om kroppens biomekanik och har ett genuint intresse för människans behov av att förstå sig själv.

Jag har även insett att jag tillhör gruppen högkänsliga, och den insikten innebar en helt ny förståelse för varför jag ofta reagerar som jag gör, och att jag inte på något vis är ensam! Om du vill göra ett test för att få veta om du kan tillhöra den gruppen, klicka här.

Min drivkraft är att hjälpa andra hitta sina verktyg och inneboende styrka, öva upp sin tillit till sig själva, till sin egen kropp  med dess osannolika inneboende intelligens och visdom. Själv har jag fått öva på att tillåta mig att vara varsam med mig själv, särskilt när livet känns svårt. Nu vill jag gärna dela med mig av mina tankar och hur jag använder kroppen för att vara mer närvarande och mer samlad.
Det finns mycket vi själva kan göra för att leva så harmoniskt vi kan.
För mig har kroppen, yoga och meditation varit några av de verktygen.

Hur Björn och jag blev vänner

Jag kom i kontakt med Björn första gången 2012, då jag blev helt hänförd över hans sommarprat. Han blev ju också vald till årets sommarpratare det året, så jag var inte ensam. Jag ville så gärna lära känna honom lite mer och åkte på ett par av hans retreater. I början erbjöd jag mig att var massör (i tystnad!) för retreaterna var då mer eller mindre i tystnad. I dag är det mindre strikt och det finns tillfället till en hel del kommunikation och frågor en sådan här dag.

Hur som helst var Björn inte så pigg på en massör på retreaterna, men jag ville inte ge upp. Så småningom bekantade jag mig lite med hans fru, Elisabeth, som nu är en kär vän, även om vi inte ses så ofta. Hon är en otroligt klok och varm och dessutom humoristisk människa som jag håller mycket av.
Man brukar ju skoja om att ”bakom varje framgångsrik man finns en klok kvinna” eller något sådant. Och så är det kanske.
Hur som helst blev vi vänner, Björn och jag och förra sommaren var han och hans ljuvliga Elisabeth med på mitt och Mats bröllop i vår trädgård i Falsterbo!

Samarbetet inleddes 2015

Idag samarbetar vi och erbjuder nu vår tredje dag-retreat här nere i sydvästra skåne., närmare bestämt på Lorensdal, en underbar teaterlokal i Vellinge.
Första gången var vi trettio deltagare som samlades i Räng, och sist var vi fyrtiofem personer.
Det känns som vi gör något rätt och vi vill gärna fortsätta med det!
Förra årets retreat blev snabbt fullbokad, så missa inte detta tillfälle att få möjlighet att stanna upp och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och lugnande.

Vad gör man på en retreat?

Vi tillåter oss en paus i vardagen för att återknyta kontakten med oss själva och det som verkligen betyder något för oss.
Vi lär vi oss att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och bli stadigare inombords.
Vi samtalar, gör sköna yogaövningar och självmassage. Vi äter god mat, mumsar på frukt och dricker te och kaffe. Vi liksom bara är…

Tag med yogamatta om du har (finns några att låna) och en filt till djupavslappningen.
Inga förkunskaper eller särskilda träningskläder behövs.

Så här såg dagsschemat ut förra gången:

08.30-9.00 Registrering
09.00-10.15 Introduktion och meditation
10.15-11.45 Yoga
11.45-13.00 Meditation och samtal
13.00-14.00 Lunch och egentid
14.00-14.30 Yoga/fotmassage
14.30-16.30 Meditation
16.30-17.30 Samtal och fika
17.30-18.45 Meditation och föredrag
18.45-19.00 Avslutning och kramkalas

Nästan alla meditationerna är guidade.
Du är så innerligt välkommen!

När: 3 mars 2018, kl 9.00-19.00

Sista anmälningsdag: 31 januari  2018

Var: Lorensdal, Vellinge

Pris: 1990 kr inklusive vegetarisk lunch, förmiddags-och eftermiddagsfika

Anmälan: Använd kontaktformuläret under fliken Kontakt eller via mail till kristina@kristinadurr.se

2 Comments

 1. Margit Lindström

  Hej,
  Jag vill gärna anmäla mig till retreaten 21 okt 2017 med Björn o dig.
  Var på en retreat med Björn på Mallorca i maj o det var fantastiskt.
  Bästa hälsningar Margit Lindström

  • Hej Margit,
   Så roligt att du vill vara med på Lorensdalsteatern den 21 oktober!
   Jag anmäler dig direkt och skickar med info efter hand.
   Du är så innerligt välkommen!
   Varma hälsningar
   Kristina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.