Intuitivt Ledarskap, 29 juni – 3 juli 2020

29/6-3/7 – Intuitivt ledarskap


Känns det som om något saknas i ditt ledarskap, oavsett om du leder andra eller om du leder dig själv? Känner du dig vilsen i struktur, strategi och processer? Kommer du inte framåt? Kanske kommer inte vidare med och i din kreativitet?

Under detta retreat utforskar vi nya vägar till ledarskap och självledarskap. Med en rörelsepraktik, ett djupdykande i dina styrkor utifrån andra perspektiv än de klassiska ledarskapsprofilerna, somatiskt och själsligt exploration arbetar du mot ett mer holistiskt ledarskap där hela du leder med din samlade intelligens.

Let your body be an instrument, not an ornament

Genom olika övningar guidas du varsamt att få kontakt med din egen kropp och möta den på kroppens egna villkor. Vi tvingar inte in kroppen i olika positioner utan följer dess inneboende intelligens och visdom. När kroppen får vara med på sina villkor kan vi mjukna och börja öppna oss för, och möta vad vi känner. 

Det är alltför vanligt att vi tappar kontakten med det som verkligen är värdefullt för oss därför att vi är så upptagna med vardagslogistik och alla praktiska göromål. Vi har inte tid

att stanna upp och fråga oss om den riktning vi går i överensstämmer med våra grundvärden. När vi är stressade blir vi spända och vårt perspektiv krymper samtidigt som möjligheterna att hantera olika situationer flexibelt och klokt minskar.

Därför är kontakt med din kropp både i vila och aktivitet central en sådan här vecka, liksom kontakten med andra kvinnor. Kroppen blir ett redskap just för att kunna känna både stillhet och rymd, och det fantastiska är att kroppens stillhet och rymd påverkar sinnet. Vi blir lugnare, stadigare och klarare över vad vi vill.

Vi som leder retreaten heter Kristina och Maria. Vi är registrerade yogalärare med lång erfarenhet av ledarskap och har en gedigen utbildning inom yoga – RYT500.
Vi har båda genomgått stora förändringar i våra liv och har en djupt och innerligt intresse för att stödja våra deltagare i deras personliga växande.

Om Maria

Maria Svalin har en bakgrund som rektor i förskolan och grundskolan. Under 16 år som ledare har hon arbetat med att driva utveckling tillsammans med sina medarbetare i både verksamheten och undervisningen. Maria har haft uppdrag som har utmanat, utvecklat och gett henne en stark grund att stå på när det gäller att leda andra. Under den sista delen av tiden som rektor tog yogan och självexploration en stor del av hennes tid och påverkade hennes syn på ledarskap bortom de traditionella bilderna av en chef/ledare. Marias styrkor är organisation, struktur och strategi men tillsammans med ett mer inkännande, inlyssnade och kvinnligt autentiskt perspektiv förändrades hennes ledarskap både i att leda andra och sig själv. Maria driver nu Maria Svalin Yoga & Utbildning där hon dels arbetar med Holisitikt ledarskap men abretar även som yogalärare med både veckovisa klasser och workshops i Studio AnahataYoga som hon grundat och äger sedan 2014, hon har workshops & retreat runt om i landet samt utbildar nya yogalärare hos Nordiska Yogainstitutet. Under våren 2020 kommer hon att släppa en onlineutbildning i just Holistikt Ledarskap. 

Om Kristina

Kristina Dürr driver tillsammans med sin man Kullåkra Gård  – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen. Kullåkra Gård är mitt mest spännande och innerliga projekt någonsin!! På denna undersköna plats  med havet som fond finns ett unikt helhetstänk för kropp och själ med våra djur, antiinflammatorisk mat, träning, yoga, design, natur, stillhet och aktivitet.

Jag ser mig själv som pilates- och yogaläraren som fick lägga ifrån mig alla föreställningar om hur livet borde vara när drömmen om det perfekta livet vid havet på den engelska landsbygden föll spillror. Från en plats djupt inombords kom en dag insikten om att jag levt i en fantasivärld. När jag insåg hur jag under lång tid missunnat mig själv det jag mest längtade efter förändrades mitt liv för alltid.  – Vi behöver fylla på oss själva, men vet ofta inte hur.

I dag inspirerar jag andra på ett lättsamt och humoristiskt sätt att våga lyssna på sin inre röst, återknyta kontakten med sin kropp och bli starkare både fysiskt och mentalt. Min djupa kunskap om kroppens biomekanik, intresse för hälsa, anti-inflammatiorisk mat, yoga, pilates och funktionell träning kommer verkligen till sin rätt här på Kullåkra Gård! Genom min personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för personligt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, finns utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra. Här blir ingen utvärderad, man får komma och vara precis som man är, få en chans att upptäcka och komma närmare sin egen kärna. Jag möter dig där du är, just nu.

Tid: 29/6-3/7
Pris: 8 800 kr
Boka: kristina@kristinadurr.se