Kullåkra Gård, Retreats 2020 – The Fearless Heart!

Kullåkra Gård ligger majestätiskt med vidsträckt vy över äng & hav

Vårt tema 2020 – The Fearless Heart! 


Temat är väldigt passande eftersom vi driver vårt projekt med en röd tråd som också genomsyrar alla våra beslut – nämligen kärleken till att leva fullt ut och våga följa det som verkligen betyder något för oss. Med det menar vi att våga lyssna på sin djupaste längtan och låta hjärtat få berätta vad som händer med det beroende på hur vi agerar.

Att leva med ett Fearless Heart betyder inte att vi slipper uppleva rädsla eller oro. Det betyder att vi har tillräckligt med plats inombords att härbärgera dessa känslor utan att styras av dem. De kan finnas där, men vi har också tillgång till något annat, mycket större och frimodigt. Det gör att vi orkar fortsätta att gå i den riktning vi vet tar oss närmare vår egen kärna och vår egen kompass.Vi vågar också lyssna på vår längtan och låta hjärtat få berätta vad som händer med det beroende på hur vi agerar.

Det är med stor glädje vi nu kan presentera vårt retreatprogram för 2020. Det kan tillkomma fler evenemang – vi håller dig uppdaterad! Hoppas du hittar något som talar till dig!

Om Kullåkra Gård

Kullåkra Gård – Yoga, Pilates, Meditation & Retreat på Österlen  är ett manifesterande av en dröm jag närt inom mig länge, länge. Kullåkra är en plats där människor kan få landa, vila, återknyta kontakt med sig själva, sin kropp, sin egen livsrytm och naturens läkande energi. Här kan vi påminna oss om att det finns ett annat sätt att leva än att mäta framgång med prestation, att intention är viktigare än resultat och få tid och uppmuntran att reflektera över vad som verkligen ärviktigt för oss i våra liv.
Samtidigt ges kroppen näring genom att vi ger den välförtjänt uppmärksamhet, anpassad träning/rörelse och näringsrik mat. Vi vänder oss helt enkelt mot det som alltid är levande i oss, som talar till oss när vi minst anar det, fast den rösten är inte så högljudd och därför lätt att missa i bruset och farten i ett modernt liv.

Visst är ledare, förebilder och mentorer viktiga, men om vi hela tiden söker utanför oss själva för svar, och inte håller kanalen inåt mot vår egen visdom och inre kompass öppen, går något förlorat. Därför har jag tillsammans med min kärlek Mats Alinder grundat Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat På Österlen, där vårintention är att kropp & själ får mötas på samma strand.

På denna undersköna plats  med havet som fond finns ett unikt helhetstänk för kropp och själ med våra djur, antiinflammatorisk mat, träning, yoga, design, natur, stillhet och aktivitet. Med sin vackra och varsamt renoverade loge som förvandlats till yogastudio, den mysiga och fungerande gästlänga och hela gårdens unika karaktär och läge med 180 graders havsutsikt bjuder den in till närvaro, samtal, njutning, vila, inspiration, autenticitet, glädje, personligt växande och mycket mer.
Här blir ingen utvärderad, man får komma och vara precis som man är, få en chans att upptäcka och komma närmare sin egen kärna. Vi möter dig där du är, just nu

Miljön här är magisk. Du kan gå in hagen och klappa våra snälla hästar eller får, eller gå till den gamla stencirkeln uppe på kullen med 180 graders utsikt över havet.  Gården ligger dessutom bara ett stenkast från Stenshuvuds nationalpark med sin fantastiskt vackra natur och vita stränder där du kan vandra eller springa i oändligt vacker miljö.

Här erbjuds livet på landet med stall, hästar och får och ändå nära till alla de små mysiga fiskelägen längs med Österlens vackra kust.
På kvällen öppnar sig stjärnhimlens oändliga rymd och tystnaden är påfallande.
Det är inte bara frånvaron av ljud som väcker ditt sinne ur sitt emellanåt vanemässigt splittrade natur, utan också närvaron av något större. Stillheten och rymden talar till dig, förvisso utan ord, men det är tydligt. 

Logi

Vi bor tillsammans i det mysiga gästhuset på Kullåkra Gård i dubbelrum, lakan och handduk ingår. Gästlängan har ett helt nytt kök samt ett allrum där gästerna kan umgås runt det stora bordet. Det finns tre badrum på gården som gästerna delar.

I det sprillans nya köket i gästhuset finns kaffebryggare och vattenkokare, lite grejer i kylen, fruktfat osv så att man kan fixa sig en egen snack om man vill mellan måltiderna. Lakan och handduk ingår liksom alla måltider. Maten är god, vacker, vegetarisk och kärleksfullt tillagad. 

På grund av begränsat antal sovplatser på gården finns inga enkelrum.

Att resa hit med tåg/buss

Närmaste samhälle är Kivik (3 km). Härifrån kan vi hämta upp deltagarna. 

Närmsta tågstation är Simrishamn. Vanligtvis kan man resa via Malmö eller Hyllie och sedan vidare till Simrishamn. I Simrishamn byter man till SkåneExpressen 3 mot Kristianstad, och går av på Kivik Torget (resan tar 28 minuter)

Man kan också välja tåg tillLund, och därifrån fortsätta med buss till Simrishamn, SkåneExpressen 5, tar ca 90 minuter. I Simrishamn byter man till SkåneExpressen 3 mot Kristianstad, och går av på Kivik Torget. Den resan tar 28 minuter.

Ett annat alternativ är att man åker via Kristianstad(tåg) och sedan buss till Kivik, SkåneExpressen 3mot Simrishamn och går av på Kivik Torget. 

Den resan tar ca 60 minuter.

Bil

Om du kommer från Simrishamn kör du väg 9 i riktning mot Kivik/Brösarp. Sväng höger upp för en backe där det står Svinaberga, Svabelsholms Kungsgård/Stenshuvud Nationalpark.

Kör sedan genom Svinaberga by (inte mot Stenshuvud), passera Blåsingsborgs Gårdshotell på vänster sida och ta höger ett par hundra meter efter, det står Österrike (!) på en gul skylt.

Kullåkra är andra gården på vänster sida. Det är en relativt lång nedfart till gården och man ser den inte från vägen på sommarhalvåret.

Kommer du från Brösarp kör du förbi Kivik i riktning mot Simrishamn.

Passera Äppelrikets stora lådlager på höger sida, passera uppfarten till Södra Mellby och Mellby skola.

Vi Kiviks trädgård tar du backen upp till vänster. Följ sedan anvisningarna mot Svabesholm och Svinaberga. Kör inte mot Stenshuvud utan genom Svinaberga by. Passera Blåsingsborgs Gårdshotell på vänster sida och ta höger ett par hundra meter efter, det står Österrike (!) på en gul skylt.

Kullåkra Gård är andra gården på vänster sida. Det är en relativt lång nedfart till gården och man ser den inte från vägen på sommarhalvåret.