Sisterhood Circle, 29 februari 2020

29 februari – Sisterhood Circle (fullbokad)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_9295-scaled.jpg

Den här dagen bjuder in oss själva och varandra att stärka och inspirera oss kvinnor att komma i kontakt med vårt innersta jag, vårt aldrig sinande ljus och vad som känns viktigt för oss nu i samverkan med andra kvinnor. Genom rörelse och stillhet, samtal och interaktion närmar vi oss frågor som:

  • Hur vill jag leva?
  • Vad står i vägen?
  • Vad behöver jag mest just nu?

Läs mer om Sisterhood Circle här.

Vad är en sister circle?

  Jag har länge närt en längtan att starta Sister Circles, systercirklar där kvinnor samlas och får möjlighet att stärka sig själva, både individuellt och i grupp. Det är genom trygga möten med andra som vi kan lära oss leva vårt liv lite mer som en ”öppen hand än en knuten näve”. Det citatet har jag snappat upp från en av mina förebilder Björn Natthiko Lindeblad     Sådana här tillfällen hjälper oss att upptäcka hur mycket vi delar, hur mycket som förenar oss och hur vi alla inom oss bär samma längtan efter en djup kontakt med oss själva och med andra. Vi är trötta på ytlighet och vill röra oss mot innerliga relationer. Vi lär oss  lita på att vi kan stå i vår egen integritet och kraft med ett öppet hjärta, och samtidigt ha kraft och mod att säga nej, när det är på sin plats.    

Medkänsla

Att leva med en väl utvecklad empatisk fingertoppskänsla kan ibland kännas överväldigande, men det finns olika sätt att hantera det här klokt och kärleksfullt. Ibland kallas det för HSP,(följ länken och skrolla ner till rubriken Yoga för högkänsliga) – att man har ett högkänsligt personlighetsdrag, vilket i sig faktiskt är en superkraft, även om den inte generellt hyllas i vårt moderna samhälle där allt tycks vara målstyrt, effektiviserat in till sista droppen och i där intellektuell briljans vinner över känslomässig intelligens.     Det är därför jag vill samla kvinnor i olika åldrar med olika livserfarenheter och personlighetsdrag men med samma längtan att röra sig från ytlighet till innerlighet. Här kan vi tillsammans och individyllet utforska vår egen livsdröm, vår egen gåva och de tidlösa kvalitéer vi bär inom oss och som vi alltid bär med oss, oavsett att kroppen förändras och åldras.    

    Allt du behöver kommer att finnas på plats, du behöver inte ta med dig något. Kom i mjuka sköna kläder som det är lätt att röra sig i och som du trivs i. Om du känner att detta tilltalar ditt hjärta, bara hör av dig. Det finns 12 platser.

Vi som leder dagen

Vi som leder retreaten heter Kristina och Madeleine. Båda är registrerade yogalärare med lång erfarenhet av ledarskap och har en gedigen utbildning inom yoga – RYT500. Vi har båda genomgått stora förändringar i våra liv och har en djupt och innerligt intresse för att stödja våra deltagare i deras personliga växande.  

Vi som leder denna retreat heter Kristina Dürr och Madeleine Arderup

Med oss har vi Kristinas dotter Julia som fixar den goda maten. Julia är vegan sedan flera år och nästan helt färdigutbildad nutritionist.

Julia fixar den bästa maten!
Julia fixar den bästa maten.

Dagens schema9-9.30
Ankomst till Gladeholm* & lätt fika   9.30-11.30 
Vi kommer handfast in i kroppen genom en yogaklass ledd av Madeleine med djupavspänning.   12.30 
Lunch på Kullåkra Gård (10 minuters promenad från Gladeholm)*   14-16.30
Eftermiddagen leds av Kristina. Vi närmar oss själva lite mer subtilt. Innehållet kan variera men det är oftast inslag av fri dans, mantrasång, guidade övningar, meditation och trygg beröring.   16.45
Avslutande samling, sharing & fika 17.30
Kramar & avfärd  
* Gladeholm är vår granngård, jag lånar deras studio tills vår egen är färdig, den ligger ca 500 meter bort.  

Kostnad: 1095 kr inklusive lunch och fika (vegan)Anmälan: kristina@kristinadurr.se
Antal platser: 12

Övrigt:  Möjlighet till övernattning till en extra kostnad på 650 kr/person (inkl kvällsmål på fredagen och frukost lördag morgon) finns om man vill komma redan på fredag. Lakan och handduk ingår.