Yin & Restorative Yoga, 8-11 oktober 2020

8-11/10 – Yin & Restorative Yoga

Ywonne Källström & Kristina Dürr

Varmt välkommen till en helg för återhämtning och stillhet. På hösten när naturen drar in näringen till sitt eget center, förbereder den sig för den mörka årstiden. Nu är det också början för vår tid av reflektion.
Sakta ner tempot och låt dig inspireras av naturens symbolik för att kliva in i din egen kvalitet av Yin – stillhet. 
Genom Restorative Yoga, Yinyoga och meditation låter vi kropp och sinne slappna av och hjälper dig släppa taget om det som inte ger näring, det som inte längre är hjälpsamt. 

Om Ywonne : För mig är yoga ett sätt att mjukt öppna upp kroppen och en av alla vägar in till mitt sanna jag. Yoga har tekniker som gör att jag får tillgång till hela mitt jag.  Med yoga kan jag stilla bruset i sinnet, känna mig stark och öppen i kroppen och känna in i mitt hjärta och låter mig lyssna till mitt hjärtas röst, och det är just det som jag önskar guida till, att lyssna till hjärtats röst, att komma hem, landa i dig själv, att  hämta hem dig själv.

​Som terapeut ser jag styrkan i båda världar, forskningen förklarar idag vilken effekt yoga och meditation har på hjärnan och i kroppen och hur dessa effekter uppstår.  Under många år har det funnits forskning om psykoterapins effekter på hjärnan och våra beteenden, de påminner om varandra. Jag ser därför en oändlig skatt i att ha tillgång till båda världarna. Då jag tror på sammansmältning och inte separation. 

​Mitt största fokus ligger idag på compassion, ett mindset som kommer från uråldriga traditioner som omvandlas till terapeutiska verktyg för förändring, det finaste exemplet på sammansmältning.

​Mycket har sagts om mindfulness, som även är en grundpelare för mig och exempel på utveckling från gamla traditioner, men en sak är sant… vi kan inte förändra det vi inte ser, och för att se behöver vi stanna upp och våga se verkligheten som den är. Och vi är i en ständig förändring, livet är inte en stilla stagnation, allt förändras hela tiden.

​Jag har en lång erfarenhet av psykoterapeutisk arbete,  över 20 år. Min relation till yoga är ganska ung ca 15 år,  jag har arbetat med yoga bredvid mitt psykoterapeutiska arbete. Idag arbetar främst med trauma och PTSD.

​Jag ser även kraften i kroppsterapier som massage som något läkande, ett sätt att hämta hem sig, landa, ta emot kraften av beröring och aromerna från oljorna. Jag arbetar som Taktil massör  och har nu kompletterat med kunskaper från regndroppstekniken och  med eteriska oljor med dess läkande effekt. Det bästa av allt, är att allt får plats, alla delar blir en gemensamhet. Inget utesluter det andra. 

Om Kristina:

Om Kristina: Kristina Dürr driver tillsammans med sin man Kullåkra Gård  – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen. Kullåkra Gård är mitt mest spännande och innerliga projekt någonsin!! På denna undersköna plats  med havet som fond finns ett unikt helhetstänk för kropp och själ med våra djur, antiinflammatorisk mat, träning, yoga, design, natur, stillhet och aktivitet.

Jag ser mig själv som pilates- och yogaläraren som fick lägga ifrån mig alla föreställningar om hur livet borde vara när drömmen om det perfekta livet vid havet på den engelska landsbygden föll spillror. Från en plats djupt inombords kom en dag insikten om att jag levt i en fantasivärld. När jag insåg hur jag under lång tid missunnat mig själv det jag mest längtade efter förändrades mitt liv för alltid.  – Vi behöver fylla på oss själva, men vet ofta inte hur.

I dag inspirerar jag andra på ett lättsamt och humoristiskt sätt att våga lyssna på sin inre röst, återknyta kontakten med sin kropp och bli starkare både fysiskt och mentalt.Min djupa kunskap om kroppens biomekanik, intresse för hälsa, anti-inflammatiorisk mat, yoga, pilates och funktionell träning kommer verkligen till sin rätt här på Kullåkra Gård! Genom min personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för personligt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, finns utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra. Här blir ingen utvärderad, man får komma och vara precis som man är, få en chans att upptäcka och komma närmare sin egen kärna. Jag möter dig där du är, just nu.

Tid: 8-11/11
Pris: 6 600 kr
Boka:
kristina@kristinadurr.se